Депутати Луганської облради готують звернення до Президента, глави уряду та Голови Верховної Ради із проханням не скасовувати податкові пільги для сільгосптоваровиробників.
Депутати занепокоєні планами із внесення змін до Податкового кодексу, суть яких — реформування фіксованого сільськогосподарського податку й перегляд пільг зі сплати податку на додану вартість і податку на прибуток, що, по суті, означатиме переведення агропідприємств на загальний режим оподатковування. «Зараз ми вкладаємо гроші господарств у села, на території яких вони базуються, у соціальну інфраструктуру: в клуби, в школи, — звертає увагу депутат облради, голова фермерського господарства «Прогрес-10» Володимир Куницький. — Якщо скасують пільги, грошей на це в нас не буде». Його підтримує директор ТОВ «Східтранссервіс», депутат обласної ради Юрій Нечаєв. Він вважає, що «автоматично зросте собівартість сільськогосподарської продукції, що обов’язково відіб’ється на цінах для населення»,
У зверненні до керівництва країни депутати зазначили: «Скасування податкових стимулів для сільгоспвиробників зведе нанівець усі досягнення, підірвавши основи розвитку сільського господарства в майбутньому, погіршить інвестиційну привабливість у галузі й держави. Як наслідок скасування підтримки сільгосп-виробників не приведе до очікуваного зростання обсягів бюджетних надходжень. У разі скасування податкових пільг можливий тимчасовий незначний результат — наповнення бюджету в перший рік, а в майбутньому обернеться стагнацією і тінізацією економіки, згортанням інвестиційних проектів і погіршенням соціально-економічного становища в сільській місцевості».
Депутати-аграрії вважають, що реформуванню умов оподатковування сільгосппідприємств має передувати широка дискусія із практиками. Тільки тоді може бути вироблений оптимальний результат, що влаштує усіх.
 
Луганськ.