Учора на Запоріжжі з робочим візитом перебував Президент України Віктор Янукович. Він ознайомився з ходом будівництва мостових переходів через річку Дніпро, відвідав металургійний комбінат «Запоріжсталь», взяв участь у засіданні адміністративно-господарського активу регіону, а також поспілкувався із журналістами.

Модернізація. Модернізація підприємств гірничо-металургійного комплексу має проводитися відповідно до європейських екологічних стандартів, що дозволить розв’язати екологічні проблеми регіонів, у яких вони працюють, та розпочати запровадження відповідних екологічних програм. На цьому наголосив Президент України під час церемонії введення в експлуатацію першої агломераційної машини металургійного комбінату «Запоріжсталь».

Віктор Янукович зазначив, що ця установка є першою із шести, які планують запустити на «Запоріжсталі». «Це дозволить за рік знизити шкідливі викиди на 10%», — зазначив Президент.

Він висловив сподівання, що до кінця цього року буде введено в експлуатацію і другу агломераційну установку.

У свою чергу, міський голова Запоріжжя Олександр Сін та глава Запорізької ОДА Олександр Пеклушенко подякували главі держави за постійну увагу до розв’язання екологічних проблем регіону.

Засновник компанії «СКМ» Ринат Ахметов зазначив, що модернізація меткомбінату буде й надалі активно проводитися для того, щоб зробити його одним із кращих у Європі. «Впевнений, що ми побудуємо сильну економіку, що в Запоріжжі буде чисте повітря. І від цього виграють усі: підприємство, трудовий колектив, місто, регіон, країна», — зазначив Р. Ахметов.

Мости. Президент України Віктор Янукович сподівається на завершення будівництва мостового переходу через річку Дніпро в Запоріжжі восени 2014 року. «Сподіваюся, що завершено буде восени 2014 року», — сказав Президент під час спілкування з представниками ЗМІ. На переконання глави держави, цього можна досягти за умови, якщо роботи виконуватимуться відповідно до технологічного циклу.

За словами голови Державного агентства автомобільних доріг України Євгена Прусенка, проблем з фінансуванням будівельних робіт немає.

До речі, цього року на будівництво планується близько мільярда гривень, а наступного — на рівні 700 мільйонів.

Медична реформа. Вона передбачає створення мотивацій для медичних працівників, наголосив Президент України Віктор Янукович.

«Це обов’язкова умова і медична реформа передбачає створення мотивацій для медичних робітників, підняття рівня кваліфікації. В обов’язковому порядку ця програма буде виконуватися», — сказав глава держави під час спілкування із журналістами.

На переконання В. Януковича, як повідомила його прес-служба, в цілому очікується позитивний результат від проведення цієї реформи, незважаючи на дещо уповільнені темпи в деяких секторах.

Він наголосив, що питання забезпечення населення якісними медичними послугами є пріоритетним для держави.

Голова Запорізької ОДА Олександр Пеклушенко, засновник компанії «СКМ» Ринат Ахметов, Президент України Віктор Янукович (на передньому плані зліва направо).

Фото Андрія МОСІЄНКА  (прес-служба Президента України).