Управління Роспотребнагляду по Краснодарському краю підготувало список страв, які не можна включати до меню всіх пунктів харчування Сочі під час Олімпіади та Параолімпіади 2014 року. За задумом відомства сочинські ресторани і кафе повинні максимально убезпечити гостей та учасників Ігор від харчових отруєнь.
До забороненого переліку ввійшли одинадцять позицій — самі страви й інгредієнти для їхнього приготування. Наприклад, установам громадського харчування не можна використовувати непастеризоване молоко як окремо, так і в млинцях, в’ялити рибу і сушити гриби (а також використовувати ці продукти у стравах). Також заборонено самостійно готувати пиво, алкогольні та безалкогольні напої, використовувати сир, овочеві, м’ясні, рибні та грибні консерви й макарони по-флотськи.
Як розповіли в крайовому управлінні Роспотребнагляду, перелік заборонених страв узято із прийнятих ще 2001 року «Санітарно-епідеміологічних вимог до організацій громадського харчування, виготовлення й оборотоздатності у них харчових продуктів і продовольчої сировини».
«Тут ми не вигадували велосипед. За законом компанія, котра спеціалізується на громадському харчуванні, ще при реєстрації бере зобов’язання з виконання Санітарних правил і норм. Порушення цих вимог може каратися штрафами в сотні тисяч рублів», — зазначили у прес-службі Роспотребнагляду.
За інформацією оргкомітету Олімпіади-2014, організацією харчування на Олімпійських і Параолімпійських іграх займатимуться приблизно 15 підрядників, які мають створити 967 об’єктів харчування, 10 форматів точок харчування, забезпечити 30 тисяч місць.