У селі Чабанівка Кам’янець-Подільського району на Хмельниччині відродили вівчарство і готуються до запуску цеху з виробництва бринзи та йогурту. Виробничо-комерційна фірма «Пілігрим» відбудувала старі вівцеферми, привела їх до ладу та розмістила там 330 голів овець молочного напряму французької селекції лакон. До кінця цього року, обіцяють інвестори, отара зросте до 600 голів.
Оскільки овече молоко дуже багате на кальцій, дієтичне, без умісту казеїну, то його можна використовувати для лікування дітей, а також хворих на бронхіальну астму. Чабанівські вівчарі вже налагодили виробництво бринзи з молока овець, а тепер ще і йогурту. Ці смачні та корисні продукти невдовзі потраплять до столу краян, кажуть у Кам’янець-Подільській рай-держадміністрації.
Кам’янець-Подільський.