Учора заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський провів зустріч з делегацією Комітету з питань Європейського Союзу Сенату Парламенту Чеської Республіки на чолі з Головою Комітету Мірославом Крейчею.

Вони поділилися досвідом парламентського устрою та обговорили питання законодавства України та Чеської Республіки. Зокрема, заступник глави українського парламенту розповів чеським колегам про пропорційно-мажоритарну виборчу систему, за якою відбулися останні вибори до Верховної Ради в Україні, відзначивши і позитиви, і негативи такої системи.
Обговорюючи питання європейської інтеграції України, Руслан Кошулинський наголосив, що євроінтеграція залишається пріоритетом зовнішньої політики держави.
Політик зазначив, що Україна високо цінує підтримку Чеською Республікою євроінтеграційних прагнень Української держави. «Ми бачимо наших чеських друзів як хороших помічників у наших євроінтеграційних прагненнях», — сказав він та висловив сподівання, що таке двостороннє співробітництво на цьому напрямі триватиме й надалі.
Прес-служба заступника Голови Верховної Ради.
Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський, Голова Комітету Мірослав Крейча, заступник посла Посольства Чеської Республіки в Україні Павел Бучек (зліва направо).
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.