Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 28-й тур.
10 травня. «Зоря» — «Металіст». 1:3. 10 000 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Болі, 48 — Соса, 21, 71, Гав’єр, 50 (п).
11 травня. «Ворскла» — «Металург» Д. 0:1. 2 500 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Гол: Воловик, 90+5. Вилучено Далку («Ворскла», 90+5, друге попередження).
«Волинь» — «Арсенал». 1:3. 2 000 глядачів. Рефері — Іванов (Макіївка). Голи: Суботич, 78 — Шарпар, 20, Аржанов, 21, 61.
«Шахтар» — «Таврія». 5:0. 31 017 глядачів. Рефері — Бондар (Київ). Голи: Коста, 7, Тейшейра, 38, Майкон, 41, Мхітарян, 74, 80 (п).
«Динамо» — «Іллічівець». 1:0. 17 498 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Гол: Аруна, 17. На 51-й хвилині Окріашвілі («Іллічівець») не реалізував пенальті (воротар).
12 травня. «Кривбас» — «Говерла». 3:0. 1 348 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Антонов, 44, 52, Бартулович, 71.
«Чорноморець» — «Металург» Зп. 1:1.   14 891 глядач. Рефері — Білокур (Донецька область). Голи: Сахневич, 7 (автогол) — Штурко, 19.
«Карпати» — «Дніпро». 2:4. Без глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Дуглас, 79 (автогол), Мілошевич, 88 — Кравченко, 16, Селезньов, 18, Калинич, 28, Кобахідзе, 90+2.
Після кількох не зовсім переконливих матчів «Шахтар», схоже, вирішив показати, хто є в хаті господарем, хто чемпіон країни. Під гарячу руку «гірників» потрапила «Таврія». З перших хвилин донеччани рішуче взялися за справу. І ще до перерви мали велику перевагу в рахунку. А в другому таймі свій бомбардирський показник поліпшив Мхітарян. Тепер на рахунку вірменського футболіста — 24 м’ячі, що є рекордом України.
Інший донецький клуб — «Металург» — буквально на останній секунді провів переможний гол у Полтаві після розіграшу кутового. І здобув право представляти Україну в Лізі Європи. Хоча полтавчани гаряче протестували, вважаючи, що гості забили з порушенням правил...
Тривають «срібні» перегони. «Металіст», котрий має вищі шанси на друге місце, переконливо переграв луганців на їхньому полі. А от «Динамо» неабияк помучилося в суперечці з «Іллічівцем», котрий показав себе з найкращого боку.
Олег Блохін, либонь, вирішив, що в залі для прес-конференцій НСК «Олімпійський» зібралися журналісти — геть усі прихильники його команди, тому привітав їх із вікторією.
— Важка перемога над хорошим колективом. Три очки є три очки.
— Ви останнім часом висловлювали невдоволення суддівством...
Блохін не дав журналістові до кінця сформулювати своє запитання й іронічно відповів:
— Відмінно судив рефері, адже ми виграли...
— Сьогодні чогось мовчки сиділи «ультрас». Що це — вияв якогось протесту?
— Я не відповідаю за вболівальників, маю інші обов’язки...
— Сидорчук з’явився в стартовому складі і провів весь матч. То виходить, що він сильніший за, скажімо, Алієва?
— У них різна спеціалізація. Сидорчук — опорний півоборонець, Алієв діє під нападниками. Тому саме Сергій замінив травмованого Гармаша і діяв корисно.
— Чи розраховуєте, що «Дніпро» зможе допомогти вам у суперечці з «Металістом»?
— Ми сподіваємося тільки на себе. Може, дніпропетровці і виграють. Харків’яни мають зіграти і з «Карпатами» у Львові. Але, можливо, ще й ми не всі очки візьмемо. Важко сподіватися на «Дніпро», бо його футболісти втратили мотивацію. Дай Боже, щоб дніпропетровці зіграли за престиж. Хоча шансів дуже мало: не в нас, а в «Дніпра»...
Генріх Мхітарян (праворуч) — бомбардир-рекордсмен.
 
Генріх Мхітарян (праворуч) — бомбардир-рекордсмен.
 
Фото ФК «Шахтар» и ФК «Динамо».