Голова Верховної Ради України Володимир Рибак узяв участь у святкуванні 230-ї річниці Чорноморського флоту Росії

Виступаючи перед учасниками параду кораблів, театралізованої вистави та гостями Севастополя, В. Рибак зазначив: відносини, що склалися між флотами України і Росії, сприяють зміцненню дружби між нашими країнами. За словами керівника українського парламенту, моряки України і Росії завжди мали гарні взаємовідносини, які «нині активно розвиваються і сприяють зміцненню співдружності наших країн і флотів, забезпеченню миру і стабільності в регіоні, героїко-патріотичному вихованню молоді». На його переконання, «спільні святкування Дня Перемоги, 
69-ї річниці визволення міста Севастополь, нинішньої події переконливо показали важливість єдності і взаєморозуміння між нашими братськими народами».
В. Рибак висловив упевненість, що «конструктивне співробітництво України і Росії у справі забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні і в подальшому буде основним напрямом нашого партнерства».
Своєю чергою Голова Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації Валентина Матвієнко зауважила: «Моряки Чорноморського флоту Росії та України і у свята, і у будні виконують спільні завдання». «Переконана, що рівноправне партнерство, дружба, взаємодопомога між військовими моряками флотів Росії і України розвиватимуться й надалі», — сказала вона.
Учасники свята поклали квіти до Меморіалу «Героїчним захисникам Севастополя 1941—1942 рр.», спостерігали за парадом кораблів Чорноморського флоту в Севастопольській бухті, подивилися театралізовану виставу, присвячену 230-річчю Чорноморського флоту «230 років на користь і у славу Росії».
Прес-служба апарату Верховної Ради України.
На знімку (зліва направо): Голова Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації Валентина Матвієнко, Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, голова Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Яцуба під час урочистого маршу військових моряків.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.