Слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня поновлено через слідчі дії, які мають відбутися найближчим часом, а саме допит свідка Петра Кириченка. Про це з посиланням на прес-секретаря Генпрокурора Маргариту Велькову повідомила «Українська правда».
«Законодавством, як ви знаєте, встановлено граничний термін, що слідство має бути закінчено через два місяці після вручення повідомлення про підозру. Але у разі, якщо не можна вкластися в ці рамки, законодавець передбачив можливість, коли відповідно до п. 3. ст. 280 слідство може бути призупинене, коли «наявна необхідність виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва». Звернення направлені, тому слідство й було призупинене», — пояснила М. Велькова. Та оскільки Кириченка не можна допитувати при призупиненій справі, то слідство поновили.
Водночас адвокат Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи поновлення справи, сказав, що це лише «доказ політичної природи справи», та додав, що хоче почитати, що в цій новій постанові написано.
Довідково
26 квітня слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня було призупинено, а 13 травня поновлено.