Голова Рівненської ОДА Василь Берташ і голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий привітали з Днем Перемоги ветеранів, які перебувають на лікуванні в Рівненському обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни, що в селищі Клевань Рівненського району. Вони привезли для них одноразову грошову допомогу, яка виділена з обласного бюджету, а також 66 слухових апаратів.

Квіти, а також одноразову допомогу отримала і 90-річна рівнянка Галина Сіренко, яка з початку війни працювала у фронтових госпіталях. Вона задоволена умовами, що створені ветеранам у Рівненському госпіталі (нині тут лікуються 240 інвалідів війни, учасників бойових дій і дітей війни, а торік заклад прийняв 4653 особи). І все ж у закладу є проблеми. Про них розповіли Василю Берташу, який свого часу опікувався будівництвом котеджного містечка госпіталю, а, обійнявши посаду голови РОДА, взяв заклад під особистий патронат. Тож у 2010 році в госпіталі відкрили фізіотерапевтичний корпус, торік відремонтували всі котеджі, а в нинішньому збираються замінити покрівлю терапевтичного корпусу.

— Останніми роками поліпшилося забезпечення госпіталю, — розповідає головний лікар Андрій Бурачик. — Нинішнього року в обласному бюджеті для нашого закладу передбачено понад 18,1 мільйона гривень.

Рівненська область.

Працівниця госпіталю вручає квіти ветеранам.

Фото Андрія МАТВІЇВА.