Три дні поспіль (з 9 по 11 травня) в Кам’янці-Подільському гуляли незвичайне весілля. Головною героїнею свята стала національна пам’ятка архітектури — Стара фортеця, а кількість наречених, які цього дня були на її подвір’ї, сягнула 36. На сайті ж для голосування зареєструвалася аж 91 красуня. Усі вони побажали взяти участь у фестивалі «Весільна фортеця», що цьогоріч проводиться вже вдруге. Він вважається найбільшим фестом такої тематики у нашій державі.

Торік кам’янчани встановили рекорд з найдовшої фати. Нині ж красуні-наречені боролися за звання кращої судженої в цілій Україні та нагороду — романтичну подорож до Парижа. Одна з учасниць навіть одягла на голову мініатюрну Ейфелеву вежу. На змагання вийшли й декілька жінок, які вже народили дітей, одна з них має аж трьох малюків.

Дівчата у весільних сукнях найнеймовірнішого дизайну та кольорів (на знімку) зібралися біля міської ратуші, звідки рушили парадом до кам’яної твердині. 

У Старій фортеці в ці дні можна було побувати на подільському, гуцульському, буковинському весіллях, а також стати свідками зйомок шоу «4 весілля». 

До слова, місцева пара Максим та Ліза, які знімалися в ньому, цього дня святкували першу річницю від дня свого одруження. Вони, до речі, — постійні учасники фольклорних весільних дійств і дуже щасливі, що доносять до сучасників традиції рідного народу.

Найголовніший приз та звання «Краща наречена України» отримала Каріна Турчинська з Хмельницького. Вона закінчує загальноосвітню школу, навчається у модельній студії, а вступати збирається до медичного вишу. Срібною призеркою стала кам’янчанка Юлія Кадиш, яку відзначили поїздкою до Праги. А найбільшу нагороду підніс дівчині її коханий — він привселюдно освідчився Юлії та попросив стати його дружиною. Між іншим, це була не єдина пара, яка вирішила поєднати долі під час фестивалю.

Фото Лілії ПЕТРУК.