У селі Лютенські Будища Зіньківського району відбулося обласне свято «Барви Лемківщини» та ІІІ фестиваль лемківської культури. Його учасники і гості, насолодившись лемківськими піснями й танцями, оглянули виставку-конкурс народних майстрів «Україно моя неозора» та взяли участь у майстер-класах народних ремесел.
Проведення такого фестивалю на Полтавщині не випадкове, адже наш край став другою батьківщиною для сотень лемків, найбільше яких проживає у Зіньківському районі.
— Для розвитку Української держави важливим є вільний і самобутній розвиток кожної народності, кожної окремої людини. Сильний духом народ — лемки — несуть майбутнім поколінням віру, передають славні лемківські традиції, тим самим примножують культуру українського народу, — зазначив заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко, який привітав присутніх із святом.
Цьогоріч на фестиваль прибули гості із Івано-Франківська, Львова, Тернополя, Києва, артисти з Харкова та Полтави. Метою фестивалю Лемківської культури «Барви Лемківщини» є збереження та пропагування лемківської культури, мови, народної творчості, традицій та звичаїв, налагодження і розширення зв’язків між аматорськими колективами, сприяння формуванню національної свідомості.
Полтавська область.