Інфраструктуру розбудують, а присвоєні готелям зірочки переоцінять
Напередодні нового курортного сезону голова Держагентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова і керівник підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Іван Бушко провели ділову зустріч з головою Закарпатської облдержадміністрації Олександром Ледидою. Особливо наголошувалося: Карпатський регіон — пріоритетний у сфері розвитку туризму в Українській державі.
— Нещодавно Президент України підписав доручення щодо збереження унікальних природних комплексів, забезпечення сталого розвитку української частини природного об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини», благоустрою гірських населених пунктів Закарпатської області, які розташовані у зоні української частини цього природного об’єкта, — констатувала керівниця Держагентства.
Олександр Ледида зауважив, що саме благоустрій та розбудова інфраструктури — най-актуальніші проблеми розвитку туризму Закарпаття. «Варто привести до ладу і сферу туристичних зборів. За нашими підрахунками, за рік, зокрема, і власниками приватного сектору, сплачується лише 800 тисяч гривень цього податку», — сказав народний депутат України Іван Бушко. Зрозуміло, що це мізерна цифра, якщо взяти до уваги число відпочивальників і кількість туроб’єктів. Обговорено також низку актуальних і взаємопов’язаних питань: систематизації та приведення до європейських стандартів правил оцінювання рівня готельних закладів та присвоєння їм так званих «зірочок». Олена Шаповалова розповіла: до роботи у цьому напрямку планують залучати і державні структури, і громадські об’єднання. Зокрема, асоціації власників готелів, санаторіїв, туристичних баз і будинків відпочинку — присвоєний «титул» має бути заслужений.
 
Ужгород.