У цьому впевнений народний депутат, один із лідерів «Батьківщини» Микола Томенко. Про це він сказав в ефірі на телеканалі «Вікка», говорячи про відставку міського голови Сергія Одарича та формування нового виконкому. Нагадаємо, Черкаська міська рада 24 квітня достроково припинила повноваження міського голови Сергія Одарича. За його відставку проголосувало 40 обранців із 60.

На його думку, вихід із конфлікту, який склався, — у проведенні одночасних дострокових виборів міського голови та міської ради, які варто було би провести вже восени, виходячи з двох міркувань. «По-перше, завершиться суд щодо позову Сергія Одарича. По-друге, літні вибори — завжди «вибори меншості», натомість восени більша кількість людей бере участь у виборчій кампанії і міський голова у такий спосіб отримує суспільну легітимність», — зазначив Микола Томенко.

Вмотивовуючи необхідність проведення виборів також і до Черкаської міськради, він навів аргумент про те, що «є певна категорія депутатів, які спочатку втекли з опозиційних фракцій, щоб підтримати більшість Партії регіонів та «Вільних демократів», а тепер частина «Вільних демократів» втекла з партії, щоб підтримати ще новішу більшість або увійти до Партії регіонів. Це означає, що на сьогодні багато депутатів міськради вже неодноразово зраджували своїх виборців і, таким чином, було би правильно, щоб черкаська громада сама вирішила питання міського голови і складу міської ради», — зазначив політик.