Другий етап ІІІ Всеукраїнської спартакіади серед народних депутатів України, обранців Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, сільських та селищних рад — обласної спартакіади, присвяченої 75-й річниці утворення області, відбувся нещодавно на Кіровоградщині в селі Головківка Олександрійського району. Організатором змагань виступила Кіровоградська обласна рада.

Загалом Всеукраїнська спартакіада триває у три етапи. І етап — серед депутатів районних, міських, сільських та селищних рад відбувся раніше. У ІІ етапі на Кіровоградщині взяли участь майже 500 депутатів місцевих рад та працівників їх виконавчих апаратів у складі команд, які представляли 22 райони та міста Кіровоград і Олександрію.

Яскрава церемонія урочистого відкриття змагань розпочалася з підняття державного прапора України, вручення запашного короваю, запальних виступів юних олександрійських спортсменів та вітальних слів голови Кіровоградської обласної ради Миколи Ковальчука і «господаря» змагань, депутата обласної ради, керівника ТОВ «УкрАгроКом» Анатолія Кузьменка.

До програми змагань традиційно входило сім видів спорту: настільний теніс, шахи, шашки, більярд, теніс, волейбол та футбол. Переможцями у загальнокомандній першості стали команди Устинівського (І місце), Голованівського (ІІ) та Олександрівського (ІІІ місце) районів.

Проведення подібних заходів сприяє популяризації здорового способу життя та згуртуванню депутатського корпусу області.

Третій, фінальний етап Всеукраїнської спартакіади серед народних депутатів України, обранців Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, сільських та селищних рад, на якому змагатимуться збірні команди областей, в якому братиме участь і команда від Кіровоградщини, відбудеться в Алушті 27—31 травня.

 

Кіровоградська область.

Фото автора.

Під час урочистого відкриття.