Бокс. Маннгайм (Німеччина). «SAP-Арена». Чемпіон світу в суперважкій вазі за кількома версіями 37-річний українець Володимир Кличко (60-3, 51 КО) здобув дострокову перемогу в шостому раунді над до того непереможеним 28-річним італійцем Франческо Піанетою (28-1-1, 15 КО).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У четвертому раунді Піанета побував у нокдауні після пропущеного удару правою в голову. Потім ще раз у п’ятому — після лівого бічного. В шостому раунді після ще однієї двійки (правий прямий — лівий бічний) у голову Піанета знову опинився на підлозі, зміг підвестися, але вочевидь був не в змозі продовжувати бій, і рефері в ринзі дав сигнал про зупинку бою. До завершення раунду залишалося 8 секунд.
Відповідно до комп’ютерної статистики поєдинку за неповні шість раундів Кличко зміг донести до мети 116 (!) ударів (із них 60 силових), проти 24 Піанети (22 силових). Захист титулів проти Піанети став чотирнадцятим поспіль для Володимира. Отож він став третім в історії суперважковаговиком за кількістю захистів чемпіонських титулів. На першому місці Джо Луїс (США) — 25 захистів, на другому — Ларрі Голмс (США) — 20 успішних титульних боїв поспіль.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
— Христос Воскрес! Хочу привітати всіх зі святом Великодня. Дякую своєму тренеру Джонатану Бенксу. Хвалю Франческо, він чудово тримався. Ця людина — приклад для мене. Він здолав страшну недугу — рак (три роки тому італійцеві видалили злоякісну пухлину. — Ред.), а це більша перемога, ніж на рингу. Піанета намагався битися, було навіть кілька ударів, коли він мене дістав, — заявив Володимир Кличко після дострокової перемоги над мужнім Піанетою.
Тепер з іще більшою силою заговорять (особливо в Росії) про можливий двобій восени Кличка-молодшого з росіянином Олександром Повєткіним. Як воно буде насправді, як то кажуть, поживемо — побачимо.
Фото boxsnews.com.ua.