Забезпечити догляд людям, які потребують сторонньої допомоги, — саме цю функцію виконують геріатричні пансіонати. Таких закладів на Дніпропетровщині чотири — в обласному центрі, у селищі Могильов Царичанського району, райцентрі П’ятихатки та селищі Панасівка Новомосковського району. У них перебуває 988 підопічних.

Напередодні Великодня Панасівський заклад відвідав заступник голови ОДА Станіслав Молоков. Під час візиту він поспілкувався з його мешканцями і працівниками.

Підопічні подарували гостям вишиту власними руками ікону Божої Матері, присвячену 1025-річчю хрещення Русі. Єпископ Новомосковський владика Євлогій побажав жителям і працівникам пансіонату духовної бадьорості: «Тіло людини старішає, а душа залишається тією самою».

Нині у закладі перебуває 196 чоловік. Серед них 34 ветерани війни, 10 ветеранів праці й 87 інвалідів загального захворювання.

Як повідомили кореспонденту «Голосу України» в обласній держадміністрації, за останні три роки фінансування геріатричних пансіонатів у регіоні зросло майже на чверть і становило понад 40,5 мільйона гривень (2010 року було менше 31 мільйона гривень). Це дає змогу поліпшувати матеріально-технічну базу закладів, проводити поточні й капітальні ремонти. Так, у Панасівському пансіонаті за останні три роки було укріплено конструкції житлового корпусу, проведено капремонт мереж водопостачання й опалення, реконструйовано котельню, частково замінено вікна і двері.