Подарунки — холодильники, пральні машини, газові, мікрохвильові та електроплити, телевізори, пилососи — на Волині напередодні Великодніх свят отримала 31 дитина-сирота.

Минулого року в рамках регіональної соціальної програми їм придбали чи відремонтували житло. Тепер для його облаштування сироти отримали й необхідну побутову техніку. Документи на неї вручили голова облдержадміністрації Борис Клімчук та митрополит Луцький і Волинський Української православної церкви Нифонт.
Подарунки придбано за кошти, які для дітей зі складною долею збирали під час благодійних проектів, зокрема доброчинного різдвяного концерту та фестивалю духовної пісні «Волинський Благовіст». До цієї благородної справи з кожним роком долучається дедалі більше небайдужих волинян: як представників влади і бізнесу, так і простих громадян.
— Церква і влада спільно роблять добру справу, адже сирота, як ніхто інший, потребує уваги, підтримки і допомоги. І сьогодні ці діти не відчувають себе залишеними завдяки турботі суспільства про них та небайдужості оточуючих, — сказав, звертаючись до присутніх, митрополит Нифонт.
— В ідеальній державі сиріт не повинно бути — залишені діти мали б отримати прийомну люблячу родину та виховуватися в теплі та затишку. І тому у влади і церкви є важливе спільне завдання — знайти кожній сироті сім’ю. Ми робитимемо все можливе для таких дітей. Ваше успішне майбутнє — пріоритет нашої роботи. Президент України Віктор Янукович наголошує: ми не бідна держава, ми можемо і зобов’язані допомогти дітям зі складною долею, — наголосив голова облдержадміністрації Борис Клімчук.
— Коли ж самі досягнете успіху в житті, не забувайте про тих, кому потрібна допомога, не обходьте доброчинну справу, — звернувся голова облдержадміністрації до учасників зустрічі. — Волинь не чекає вказівок зверху. Минулого року ми за рахунок власних коштів забезпечили соціальним житлом 23 дитини-сироти. Нині очікуються нові входини.
Фото автора.