Ситуація з невиплаченими зарплатами на підприємствах-банкрутах, а також на тих, які проходять процедуру санації, залишається серйозною. В цілому борг перед працівниками області становить сьогодні 61,6 млн. грн., з яких 24,8 млн. грн. припадає на підприємства-банкрути.

Найпроблемнішим у цьому плані є обласний центр: на Луганськ припадає 1,4 млн. грн. від усієї суми боргу. Зокрема, близько 0,5 млн. грн. не виплатила працівникам «Углеперспектива». Процедура санації, яку це підприємство проходить, триває вже третій рік. Але, як заявив перший заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський, виробництво продовжує працювати.

«З’ясували ми це, запросивши дані ЛЕО з обсягів видатків електроенергії і порівнявши їх з обсягом спожитої енергії у той період, коли підприємство ще працювало офіційно, — розповідає він. — Розрахунки свідчать, що виробничий процес на «Углеперспективе» триває досить активно. Але формат цієї роботи нам зовсім незрозумілий, тому що заробітна плата не виплачується». Тому облдержадміністрація ініціювала звернення до УМВС і в прокуратуру області.

Луганськ.