Обіцяні торік доплати на здану на переробку худобу отримали не всі
Якщо вірити повідомленням Мінагропроду, цьогоріч на селі продовжують роздавати дотації за збереження та утримання   молодняку великої рогатої худоби. Уже нараховано 63,8 млн. грн. такої допомоги, інформує прес-служба міністерства.
Бюджетна підтримка передбачена і за здані на переробку ВРХ та свині. За офіційною інформацією, дотацію мають виплачувати за 1 кілограм прийнятої живої ваги в таких розмірах:
— 2,5 гривні за молодняк ВРХ живою масою не менш як 330 кілограмів;
— 1,5 гривні за свиней (крім свиноматок і кнурів) живою масою від 100 до 120 кілограмів;
— 1 гривня за свиней (крім свиноматок і кнурів) живою масою від 120 до 150 кілограмів.
Отже, у момент здачі на забій ВРХ повинна важити не менше 330 кг. Так, приміром, за проданого бичка вагою 400 кілограмів селянин має отримати 1000 гривень, а за продану свиню вагою, наприклад, 115 кг живої ваги дотація становитиме 172 гривні, коментують ситуацію у міністерстві.
Як запевняють у Мінагропроді, на цю програму в першому півріччі передбачено спрямувати 15 мільйонів гривень. Мовляв, так держава стимулюватиме надходження на переробні підприємства худоби від господарств населення. Також на бюджетну підтримку можуть розраховувати члени сільгоспкооперативів та фермери.
Тим часом, деінде на селі слово «дотація» вже сприймається як лайливе. Обіцяні торік доплати на зданих на забій тварин отримали не всі.