Активісти Кам’янець-Подільського громадсько-політичного руху «Гідність» минулої суботи намагалися привернути увагу влади до стану доріг у місті. Виїхали на вулицю з плакатами, на одному з яких було запитання: «В якій ямі мої податки?» Акцію назвали традиційно — «Вдаримо велопробігом по бездоріжжю...»

— Схоже, цього року майже в усій країні одна й та само проблема, — каже організатор акції Павло Білоус. — Але це не означає, що її можна не розв’язувати.

Мітингувальники-велосипедисти за власні кошти придбали кілька мішків щебеню та засипали ями на перехресті вулиць Огієнка й Данила Галицького. А потім кілька спортсменів виконали на своїх транспортних засобах карколомні трюки.

У колоні з 30 велосипедистів було й декілька депутатів міськради. Наприклад, Михайло Аносов — колишній міський голова — обурений: «Таких побитих доріг не було навіть у перші роки незалежності України, а влада згори до низу нині розповідає про суцільне покращення...»

Тим часом місцеві чиновники підрахували, скільки потрібно коштів, щоб якісно відремонтувати всі вулиці міста. Цифра сягнула 188 мільйонів гривень — це приблизно три чверті річного бюджету Кам’янця. А в розпорядженні ради на ремонт доріг цьогоріч буде лише близько восьми мільйонів.

На знімку: ударили по бездоріжжю в Кам’янці-Подільському.

Фото надане рухом «Гідність».