Депутати Сакської міської ради 24 квітня прийняли заяву Сакського міського голови Олега Клюя про дострокове складання повноважень за станом здоров’я. За це рішення проголосувало 36 із 37 присутніх у сесійному залі депутатів.
Єдиний обранець, який був проти такого рішення, запропонував висловити відсутньому на сесії голові недовіру, бо відставка за станом здоров’я передбачає наявність великої кількості соціальних пільг. Однак ініціатива про дострокове припинення повноважень міського голови у зв’язку з недовірою не зустріла підтримки депутатського корпусу, хоча раніше голова Сакської міської організації Партії регіонів, депутат Геннадій Литовченко, особисто заявляв про намір депутатів висловити недовіру Сакському міському голові.
Перед тем як питання про відставку було поставлено на голосування, Литовченко зазначив, що Сакський градоначальник усунувся від управління містом, вносив розбрат у дії міських відділів освіти та культури, бездумно роздавав службове житло, заграючи з контролюючими органами, а не працюючи в рамках правового поля.
Також керівник міської парторганізації Партії регіонів передав депутатському корпусу слова міського голови Клюя, який, за його інформацією, нині перебуває в реанімації із серцевим нападом. Литовченко зачитав лист міського голови: «Я прошу вибачити мене за все, що я зробив поганого, і не тримати на мене зла. Я усвідомив усі помилки й прошу прийняти мою відставку».
Як відзначив голова Кримського відділення Комітету виборців України Андрій Крисько, рішення про дострокове складання повноважень Сакського міського голови відбулося з дотриманням процедури, передбаченої чинним законодавством. З моменту прийняття цього рішення й до позачергових виборів обов’язки градоначальника виконуватиме секретар Сакського міської ради Сергій Гнатюк.