У Сумах пройшов черговий етап акції «Вставай, Україно!».
Лідери опозиції в українському парламенті Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк разом з народними депутатами — Олегом Мединуцею, Ігорем Мірошниченком та іншими — розповіли з трибуни пересічним сумчанам про «реформи», які заганяють економіку держави у безпросвітне провалля, бідних роблять ще біднішими, а багатших — багатшими, про корупцію, яка наскрізь роз’їла усі владні, правоохоронні, судові та інші державні структури, про те, що Сумщина — один із лідерів в Україні за заборгованістю у зарплаті та безробіттю... Арсеній Яценюк заявив, що опозиція рішуче стане на захист інтересів держави й народу і не допустить прихованої крадіжки загальнонародного надбання.
***
У Чернігові 26 квітня відбулася акція «Вставай, Україно!». У ній взяло участь близько 5000 чернігівців. Своєрідністю заходу було те, що він пройшов мирно, без протистояння, перешкод. Учасники акції пройшлися центральним проспектом Миру від «Мегацентру» до Красної площі з великим прапором та гаслами «Україні — долю! Юлі — волю!», «Роботу для всіх!», «За гідну пенсію!», «За справедливі зарплати!», «Роботу для кожного!». 
На мітингу виступили голови парламентських фракції Віталій Кличко («УДАР»), Олег Тягнибок («Свобода») , Арсеній Яценюк («Батьківщина»), народні депутати України Сергій Аверченко («УДАР»), Руслан Марцінків («Свобода»), Валерій Дубіль («Батьківщина»).
Промовці оголосили план дій опозиції на найближчі роки, закликали громадян бути небайдужими, проявляти активність у боротьбі з режимом.