Футбол. ІV Міжнародний турнір серед студентів «Кубок героїв Чорнобиля». Інформаційну підтримку змаганням надає «Голос України».

Цього разу студентські колективи чотирьох країн гостинно приймав Ірпінь. Матчі відбувалися на чудовому стадіоні Національного університету державної податкової служби України (НУДПСУ). Колектив закладу на чолі з його ректором — професором, доктором економічних наук Петром Мельником — зробив все, щоб учасники почувалися якомога комфортніше.
Три дні тривали баталії на футбольному полі. 26 квітня. Державний університет навчально-науково-виробничого комплексу (Росія, Орел) — Технічний університет Молдови (Кишинів). 3:0. НУДПСУ (Ірпінь) — Білоруський державний педагогічний університет (Мінськ). 2:1. 27 квітня. Орел — Мінськ. 1:1. Ірпінь — Кишинів. 0:0. 28 квітня. Ірпінь — Орел. 2:2. Кишинів — Мінськ. 3:1.
Отже, студенти з Орла та Ірпеня набрали по 5 очок. Але перше місце посіли росіяни, в яких кращою виявилася різниця забитих і пропущених м’ячів — 6—3 (в ірпінців — 4—3). Третє місце дісталося молдаванам — 4 очки, у білорусів — 1.
Не тільки футболом жили учасники змагань протягом турніру. Вони поклали вінки і квіти до пам’ятника Героєві Радянського Союзу Володимиру Кибенку, котрий заради спасіння людей віддав своє молоде життя, вступивши в боротьбу з ядерною стихією в перші години аварії на ЧАЕС. Молодь зустрілася з почесними гостями турніру, людьми, опаленими Чорнобилем: москвичем, Героєм Радянського Союзу, генерал-полковником Володимиром Багаєвим і колишнім ректором Черкаської академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля генерал-майором Миколою Шкарабурою.
Гостям організували відвідання столичного НСК «Олімпійський» і перегляд матчу чемпіонату України «Динамо» — «Дніпро». Переможці і призери отримали численні подарунки і нагороди від головних футбольних організацій України та Росії. На змаганнях були присутні перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов і керівник масового і дитячо-юнацького футболу РФС  Роман Гусєв, керівники студентських асоціацій України (президент ВФАС — Олег Первушкін) та Росії (президент НСФЛ — Андрій Стукалов).
— Варто сказати про те, що в Ірпені відбулося засідання виконкому Міжнародного студентського футбольного союзу (МСФС), — розповів заслужений тренер України Олег Первушкін. — Вів зібрання президент і голова МСФС, заступник міністра юстиції Російської Федерації генерал-полковник Алу Алханов. Алу Дадашевич — відомий політичний діяч (другий президент Чеченської Республіки). А ще він знаний спортовець — майстер спорту з кількох видів боротьби.
... До цього додамо, що в керівництві МСФС солідне представництво від України. Віце-президентом організації обрано заслуженого майстра спорту Олександра Заварова. Заступник голови і генеральний секретар — Олег Первушкін, членом виконкому є перший віце-президент ВФАС Олег Лащук. Окрім українців і росіян до МСФС входять також студентські футбольні організації Молдови, Білорусі, Казахстану й Азербайджану, і є тенденції до розширення цієї організації.
Фото автора.
Олександр Заваров, генерал-полковник Володимир Багаєв та тренер студентської збірної України Володимир Лозинський біля пам'ятника Володимиру Кибенку.