Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 25-й тур.

26 квітня. «Ворскла» — «Таврія». 2:2. 4 000 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи: Громов, 30 (п), Будник, 86 — Назаренко, 33 (п), Фещук, 59.
27 квітня. «Говерла» — «Арсенал». 1:3. 3 150 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Петров, 55 — Гоменюк, 8, Шарпар, 40, Ткачук, 44.
«Чорноморець» — «Іллічівець». 1:1. 17 352 глядачі. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Політило, 55 — Окріашвілі, 79 (п).
«Волинь» — «Металург» Зп. 0:0. 2 780 глядачів. Рефері — Фощій (Черкаси). На 77-й хвилині Рудика («Металург») не реалізував пенальті.
«Динамо» — «Дніпро». 2:0. 55 219 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Аруна, 9, 45+1. Вилучено Мандзюка («Дніпро», 75, друге попередження).
28 квітня. «Шахтар» — «Металіст». 1:1. 48 237 глядачів. 1:1. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Ілсіньо, 84 — Девич, 39.
«Карпати» — «Зоря». 2:0. 6 700 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Голи: Пластун, 41, Голодюк, 67.
«Кривбас» — «Металург» Д. 1:1. 2 345 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Антонов, 90+4 (п) — Мораєс, 43. Вилучено Мкртичана («Металург», 90+3, негідна поведінка відносно рефері).
Бомбардири: Генріх Мхітарян («Шахтар») — 22 м’ячі, Браун Ідейє («Динамо») — 16.
У турі було два центральні матчі. Важливіший — у Донецьку, де «Шахтар» приймав «Металіст». Для оформлення дострокового чемпіонства господарів влаштовувала навіть нічия. Але гості цього разу діяли надагресивно, тримаючи в голові завдання неодмінно перемогти. Адже втрата очок для харків’ян, котрі ведуть боротьбу за друге місце, надто не бажана.
Одне слово, протистояння було гострим. І «Металіст» спершу був наполегливішим, що й дозволило йому провести красивий гол. Девич пробив під гострим кутом сильно і влучно. Але «Шахтар» грав для своїх уболівальників, котрі прийшли на стадіон, сподіваючись привітати улюблену команду з четвертою поспіль перемогою в чемпіонаті. І вони не помилилися: «гірники» забили, й арбітр зафіксував нічию.
Як кажуть, і вовки ситі, і вівці цілі: «Шахтар» — незаперечний чемпіон, а «Металіст» не вибув із боротьби за срібні нагороди. І тепер 4 травня вдома він приймає свого конкурента — динамівців. До речі, у харків’ян з’явився знаковий прихильник. У телеінтерв’ю президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов заявив, що вболіватиме за «Металіст» у матчі проти киян.
А напередодні на столичному НСК «Олімпійський» зійшлися ще двоє претендентів на «срібло» — «Динамо» і «Дніпро». Матч вийшов по-справжньому бойовим і безкомпромісним. У плані пресингу та агресії господарі переграли опонента. Вони були організованішими і майже бездоганно зіграли в обороні. Цьому певною мірою посприяло повернення Євгена Хачериді, котрий пропустив три поєдинки через дискваліфікацію. 
Але справжнім героєм зустрічі став Лукман Аруна, котрий ефектно забив два м’ячі. Хоча варто віддати належне Мігелу Велозу та Андрієві Ярмоленку, котрі бездоганними передачами виводили нігерійця на ударну позицію.
«Дніпро» програв і практично вибув із боротьби за друге місце. 
Фото ФК «Шахтар».
Золотий гол — на рахунку Ілсіньо.