За підтримки народного депутата України Дениса Дзензерського в столичній галереї «GarnaGallery» відкрито персональну виставку живопису Івана Денисенка «...Без зайвих слів...»

«Зовсім нещодавно я відкрив для себе творчість Івана Денисенка. Він вразив мене силою духу і багатогранністю свого таланту. Безумовно, необхідно підтримувати українське мистецтво, надаючи талановитій молоді можливість розкритися, проявити себе. Вкрай важливо підтримувати молоді таланти та розвивати духовний і творчий потенціал нашої країни», — розповідає Денис Дзензерський.

У сучасному світі чесно написаний пейзаж з натури став рідкісним явищем.

«Повага до натури, її спостереження та відтворення — це моє життя. Написання пейзажу — постійний процес, який проходить у єднанні зі Всесвітом. Це моє існування в безперервному творчому русі, котрий не має фіксованого початку та кінця», — наголошує Іван Денисенко.

Він просто пише природу, таку, яку бачить, слухає і любить. Тут не треба зайвих слів, щоб пояснити кольори і композицію. Тут усе по-чесному: автор пише те, що відчуває.

«Художник-пейзажист — це дуже тонка за своєю організацією людина, адже саме через свою спостережливість і відвертість із природою їй дано побачити щось таємне і дуже особисте. Така людина може годинами споглядати, як вітер гойдається на верхівках дерев та як річка виспівується у своєму русі. Саме він доносить до глядачів ці таємниці через свої картини», — розповідає галерист Дарина Корчевська. 

На експозиції — близько 30 робіт автора. Серед них — пейзажі та натюрморти.

У день відкриття виставки Івана Денисенка гості «GarnaGallery» змогли побачити і музичний перфоманс автора (на знімку), а також придбали роботи художника, які сподобалися.

Вл. інф.

Фото надане прес-службою народного депутата України Дениса Дзензерського.