Керівник компанії «AVE-Energіе» з Австрії Гельмут Бургер та голова Закарпатської обласної ради Іван Балога підписали меморандум про співпрацю австрійських інвесторів з органами місцевого самоврядування регіону. А наприкінці лютого керівники компанії AVE на зустрічі з головою облради говорили про подальшу реалізацію інвестиційного проекту в місті Ужгороді та області.
У документі зафіксовано, що сторони відзначають успішне здійснення співпраці протягом 2012 року зі збору, переробки та утилізації твердих побутових відходів і прагнення реалізувати наступними роками нові плани. На сьогодні послугами підприємств AVE-групи користуються, окрім міст Ужгорода, Мукачевого, Хуста, також громади Виноградівського і Мукачівського районів.
Домовлено залучити до проекту села поблизу обласного центру, а до 2015 року — і місто Чоп, Іршавський, Хустський, Тячівський та Рахівський райони. В Ужгородському, Хустському та Іршавському районах буде проведено конференції за участю депутатів обласної, районних і міських рад, представників райдержадміністрацій, сільських і селищних голів, працівників екологічних та землевпорядних служб, підприємств комунального господарства, активістів громадських організацій, на яких заплановано розглянути питання щодо стану справ зі збору та утилізації твердих побутових відходів у районі; йтиметься про досвід співпраці підприємств AVE-групи та органів місцевого самоврядування Закарпаття.
Ужгород.