Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік, Прем’єр-міністр Микола Азаров, перший віце-прем’єр Сергій Арбузов, голова КМДА Олександр Попов та інші посадові особи країни поклали квіти до Меморіального кургану «Героям Чорнобиля» та пам’ятного знака «Воїнам Чорнобиля» (на знімку).

 

 

Слідом за посадовими особами держави пройшла колона ветеранів-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, які також поклали квіти до пам’ятника. Під час церемонії, коли виконувався національний Гімн України, військовослужбовці здійснили шість залпів у повітря, паралельно з цим проїхала колона з пожежних машин, подаючи сигнал тривоги.

«Чорнобильська трагедія залишила по собі не лише глибокий слід у пам’яті. Подолання наслідків аварії на ЧАЕС — це не просто завдання уряду і парламенту. Це наш обов’язок, наше спільне завдання і велика відповідальність, тому що на кону — життя та здоров’я наших громадян і майбутніх поколінь. Ми повинні шанувати пам’ять тих, хто загинув і постраждав під час катастрофи. Але ще важливішим є турбота про те, щоб наше підростаюче покоління не відчувало наслідків трагедії», — зазначив Ігор Калєтнік.

Учасник ліквідації 1986 року старшина 3-ї роти 731-го батальйону Михайло Ревчук.

Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України Ігоря Калєтніка.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.