Недовіру голові Гайсинської райдержадміністрації (Вінницька область) Сергію Скіцю висловили на сесії депутати місцевої районної ради через зневажливе ставлення до людей. За таке рішення проголосували 32 із 45 присутніх на сесії. Пропозицію звільнити з посади голову адміністрації надіслали керівнику держави.
У той час, як Вінницьку область ставлять у приклад іншим регіонам у питаннях тісної взаємодії керівників обласного рівня і міського голови обласного центру, в Гайсинському районі місцеві чиновники не можуть поділити управлінську булаву.
Блокує рішення ради
Головою районної державної адміністрації в Гайсині 49-річний Сергій Скіць працює з 18 січня нинішнього року. Раніше обіймав таку само посаду в сусідньому Тростянецькому районі.
— Найбільше претензій звучало у виступах депутатів з приводу зверхнього ставлення до людей, — прокоментував ситуацію для кореспондента «Голосу України» голова Гайсинської районної ради Степан Сікорський. —Нетактовною назвали поведінку нового голови члени бюджетної комісії. Серед присутніх були депутати, яким уже понад сімдесят років. Однак, як з’ясувалося, для пана Скіця їхній вік не має значення. Саме члени цієї комісії запропонували винести на обговорення сесії питання про недовіру. Загалом у районній раді — 54 депутати. Частина з них не з’явилася на сесію тільки тому, щоб не бути втягнутою у конфлікт. Мені відомо, що з окремими з них мав попередню розмову голова адміністрації. Попереджував про можливі негативні наслідки у випадку голосування проти нього.
Як стверджує співрозмовник, голова адміністрації блокує вирішення деяких питань, якими займається рада. «Почали гарну справу — ремонт приміщення для центру первинної медико-санітарної допомоги, — продовжує голова райради. — Є кошти. Їх тільки треба перекинути з однієї статті на іншу. Фінансисти не роблять цього, бо не дозволяє голова адміністрації. А потерпають люди». Степан Сікорський навів приклад фінансового порушення районною адміністрацією. «Рада не затвердила рішення про компенсацію коштів на перевезення пільгових категорій пасажирів, —продовжує керівник депутатського корпусу району. — Адміністрація натомість взяла гроші з резервного фонду, що є грубим порушенням фінансової дисципліни».
«Не вимагаю нічого космічного...»
— Так буває, коли приходить нова людина і починає вимагати конкретної роботи, це не всім подобається, — прокоментував ситуацію для «Голосу України» Сергій Скіць. — Я не вимагаю нічого космічного. Запитую, чому в районі низька зарплата, а в цей час за оренду дехто сплачує копійки? Роботу з наведення порядку продовжуватиму й надалі, бо з цього все починається. Тут нічого особистого чи упередженого нема. Не присвоюю заслуг попередників, як дехто це подає. Переді мною поставлено чітке завдання: зробити життя людей в районі кращим, і над його виконанням я працюю. І працюватиму доти, доки матиму на це повноваження керівника районної адміністрації.
 
Вінницька область.