Справу Мелітопольського міського голови Сергія Вальтера та двох його заступників передано до Мелітопольського міськрайонного суду. Про це повідомила прес-секретар прокурора Запорізької області Маріанна Піскунова.

Фігурантами справи є ще один керівник структурного підрозділу міськвиконкому та директор комунального підприємства. Всім їм з початку квітня висунута нова підозра — участь в організованій злочинній групі. Остання, на думку слідства, отримала хабарів на суму до 1,5 мільйона гривень «шляхом перевищення службових повноважень, від керівників підприємств, які здійснюють пасажирські перевезення у місті Мелітополі».

Нагадаємо, що обшуки в керівних кабінетах і затримання одного із заступників міського голови (до речі, колишнього прокурора міста) почалися ще в листопаді минулого року. Після цього 37 депутатів Мелітопольської міської ради звернулися з листом-скаргою до керівництва держави і правоохоронних органів на злочинні, на їхню думку, дії секретаря міськради Артура Полячонка, а потім звільнили його з посади. «Мелітополь відбив атаку «смотрящого», — відреагувала на подію місцева преса. Однак на початку лютого сталася нова хвиля обшуків, а восьмого лютого С. Вальтер та його заступник Олексій Козлов не лише були відсторонені Орджонікідзевським райсудом Запоріжжя від посади (на два місяці), а й залишилися на волі тільки під велику заставу (Сергій Вальтер взагалі під 1,5 мільйона гривень). На початку квітня (вже після того, як сплив двохмісячний термін відсторонення) до п’яти попередньо порушених справ прокуратура додала нову підозру — про створення організованої злочинної групи. А суд 12 квітня продовжив термін відсторонення С. Вальтеру до 12 травня і зобов’язав його ознайомитися з матеріалами справи до 22 квітня.

Тим часом О. Козлов, а з ним відразу ще два заступники міського голови звільнилися з посад «за згодою сторін». Звільнилася й більшість керівників ключових міських управлінь. Сьогодні містом керують секретар міськради Олександр Барибін (в. о. міського голови), перший заступник міського голови Юрій Онищук і просто заступник Ірина Донець.

 

Запоріжжя.