Щойно депутати Черкаської міськради проголосували за відставку міського голови Сергія Одарича, як ввечері того само дня розгорнулися дебати щодо правомірності імпічменту.

Прихильники міського голови, спираючись на закон про місцеве самоврядування, доводили: для прийняття рішення про відставку не вистачило одного голосу. З 60 депутатів загального списку проголосувало 40. Крім того, один депутат, котрий щойно поповнив лави міськради замість вибулого, не набув права голосування, бо не пройшов відповідної процедури. Були й інші, на думку Сергія Одарича, грубі порушення при організації та проведенні сесії. Про це він заявив журналістам по закінченні засідання, заявивши, що не визнає своєї поразки і завтра вийде на роботу.

Учора Одарич приїхав до міськради, але зайти до свого кабінету не зміг. Сусідні службові приміщення також виявилися зачиненими.

Як повідомила прес-служба міськвиконкому, Одарич оскаржуватиме рішення про його відставку у суді. Тим часом, секретар міськради Віктор Горкун виконує обов’язки міського голови і проводить консультації щодо «переформатування» виконавчого комітету.

Нагадаємо, рішення про дострокове припинення повноважень міського голови ухвалили депутати провладної Партії регіонів та опозиційної «Батьківщини».

 

Черкаси.