Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч. 24 квітня.
«Боруссія» (Німеччина, Дортмунд) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 4:1. Голи: Левандовський, 8, 50, 55, 66, Роналду, 43.
«Боруссія»: Вайденфеллер, Піщек (Госскройц, 83), Суботич, Гуммельс, Шмельцер, С. Бендер, Гюндоган (Шибер, 90+5), Блащиковський (Кель, 82), Гетце, Ройс, Левандовський. Тренер — Юрген Клопп.
«Реал»: Дієго Лопес, Рамос, Варан, Пепе, Коентрау, Гедіра, Габі Алонсо (Кака, 80), Модрич (Ді Марія, 68), Єзил, Ігуаїн (Бензема, 68), Роналду. Тренер — Жозе Моурінью.
Рефері — Бьорн Кейперс (Нідерланди).
Дортмунд. Стадіон «Сігнал Ідуна Парк». 65 829 глядачів. 20 градусів.
Либонь, мало хто наважився б передбачити, що обидва іспанські гранди потраплять до непристойної ситуацію у півфіналі Ліги чемпіонів. Але після розгрому «Баварією» «Барселони» з рахунком 4:0 дортмундська «Боруссія» не гірше впоралася з «Реалом», також забивши в його ворота чотири м’ячі, але й один таки пропустила.
Унічию суперники завершили перший тайм. Але варто відзначити, що у ньому дії чорно-жовтих були привабливіші. Вони володіли ініціативою і, зрештою, заслужено вийшли вперед. Шикарна атака широким фронтом вийшла у господарів. Гетце зліва виконав відмінну подачу в район воротарського майданчика, де Левандовський виграв позицію в Пепе і в шпагаті проштовхнув м’яч у ворота. Швидкий гол якось легко дався «Боруссії».
Зрівняти рахунок королівському клубу з Мадрида вдалося після грубої помилки Гуммельса наприкінці тайму. Здавалося, що вся боротьба попереду. Але в другому таймі «Боруссія» показала, що нині перебуває у ліпшій формі, ніж опонент. Її гравці діяли з більшим бажанням, краще рухалися, продемонстрували чудову реалізацію, вигадку. Господарі одночасно зі швидкими ефектними атаками пресингом придушували всі починання «Реала», котрий до пуття й атак повноцінних не провів.
А «Боруссія» в другому таймі ще тричі протягом одинадцяти хвилин уразила ворота мадридців. І знову бомбардирський хист продемонстрував форвард збірної Польщі Роберт Левандовський, котрий, безумовно, вписав своє ім’я в історію — покер у півфіналі Ліги чемпіонів, та ще й у ворота самого мадридського «Реала», не кожному під силу.
Однак попри незаперечну вікторію «Боруссії», їй треба не розслаблятися і бути за тиждень у Мадриді максимально зібраною. Зустріч на «Сантьяго Бернабеу», можливо, не стане такою формальністю, як матч у Барселоні. Гол «Реала» у Дортмунді все-таки залишає маленькі шанси «вершковим» на порятунок.