Шановні співвітчизники!
Сьогодні весь світ відзначає Міжнародний день інтелектуальної власності. Тож щиро вітаю із цим святом усіх творців, вчених, винахідників, раціоналізаторів та всіх працівників сфери правової охорони інтелектуальної власності України. Не маю сумнівів, що сьогодні саме ваша сумлінна праця й натхнення створюють фундамент для процвітання майбутніх поколінь у нашій державі. Адже саме смілива думка творця, помножена на цілеспрямовану працю державних органів у сфері охорони та захисту нових розробок, є запорукою зростання потенціалу творчої еліти та впевненого просування України шляхами загальносвітових досягнень.
Зі свого боку, хочу запевнити, що Верховна Рада України докладає й докладатиме максимум зусиль для найкращої підтримки та захисту інтересів вітчизняних винахідників і новаторів. Сьогодні законодавство України у сфері правової охорони інтелектуальної власності відповідає основним міжнародним стандартам, а його подальше вдосконалення є одним із найпріоритетніших завдань, поставлених щодо цієї галузі перед Верховної Радою України. Узгоджені дії уряду, парламенту, бізнесових кіл спрямовано на підвищення частки інноваційного продукту у вітчизняному виробництві, і лише кропітка, сумлінна праця та взаємодія всіх зацікавлених сторін принесуть нам бажаний результат істотного зміцнення позицій української економіки та авторитету нашої держави на міжнародному рівні.
Саме держава разом із творцями повинна дати необхідний імпульс для створення по-справжньому високотехнологічного та конкурентоспроможного українського продукту. Патенти, товарні знаки, авторські та суміжні права як результати творчості і знань мають стати потужними інструментами сприяння економічному та культурному розвитку України.
Бажаю вам натхнення в творчості та праці, миру, добра й злагоди. Нехай новизна ваших ідей стане наріжним каменем для розбудови принципово нової, інноваційної України.
Голова Верховної Ради України Володимир РИБАК.