До призначених Центрвиборчкомом на 7 липня проміжних виборів до Верховної Ради України по одному із севастопольських округів, здавалося б, ще досить багато часу. Але боротьба в медіапросторі вже набирає обертів.
Перший у ЗМІ про намір змагатися за крісло народного депутата ще на початку квітня оголосив депутат Севастопольської міськради Дмитро Бєлік. Очевидно, що на таке рішення його надихає минулорічний результат: у жовтні 2012 року представник «Русского блока» був другий на окрузі, де мандат отримав регіонал Павло Лєбєдєв. (П. Лєбєдєв склав депутатські повноваження через призначення на посаду міністра оборони. — Ред.). Щоправда, цього разу йти до виборців під партійними прапорами Д. Бєлік не готовий: «Можливо, я буду балотуватися без прив’язки до політичної сили, це буде самовисування».
Більшу вірність обраним ідеалам демонструють севастопольські комуністи. Їхній керівник (а водночас і очільник депутатської фракції «Коммунисты Севастополя» в міськраді) Василь Пархоменко повідомив, що «...обов’язково комуністи в цих виборах братимуть участь». Але остаточне рішення щодо кандидатури ухвалить з’їзд. А обирати, вважає В. Пархоменко, є з кого: «У нас є кандидат, котрий уже пройшов випробування на цій дільниці, — Сергій Богатиренко. Комуністи розглядають і мою кандидатуру як найбільш відому в Севастополі особистість серед комуністів. Є і представники нашої партії з інших регіонів».
Категорично заперечив участь «гостьових» кандидатів в севастопольських перегонах тільки представник «УДАРу». Дмитро Білоцерківець, котрий нещодавно балотувався до міськради разом із головою міськдержадміністрації Володимиром Яцубою і виборов неочікувану підтримку — майже третину голосів і друге місце в результаті — запевнив представників ЗМІ: «Звичайно, тільки севастополець!».
Найбільшу інтригу тримає місцева організація Партії регіонів. Про її плани мало що відомо, тож журналісти змушені робити припущення. Дехто стверджує, що регіонали готують до «кастингу» щонайменше чотири кандидатури. Серед них — перший заступник голови міськдержадміністрації Сергій Савенков та Галина Гордієнко, котра після минулорічних виборів переїхала до Києва працювати керівником апарату першого віце-прем’єра. Ще дві «вакансії» аналітики, журналісти і прості виборці ділять на свій смак і розсуд. Багато хто схиляється до думки, що на вибори мав би піти Володимир Яцуба. Центральна преса стверджує, що бізнесмен Вадим Новінський готовий балотуватися в Севастополі. На відверте запитання журналістів про таку можливість В. Яцуба нещодавно сказав, що його як керівника міста дуже влаштував би такий народний депутат від Севастополя. І додав, що В. Новінський не обов’язково йтиме на вибори від Партії регіонів.
 
Севастополь.