Івано-Франківська облдержадміністрація і Донбаська паливно-енергетична компанія підписали угоду про співпрацю у сфері соціально-економічного розвитку регіону в рамках соціального партнерства до 2017 року.
Минуло півтора року відтоді, як до складу ДТЕК увійшла Бурштинська ТЕС. Голова ОДА Михайло Вишиванюк сказав, що раніше через брак вугілля електростанція постійно балансувала на межі закриття. «Тепер тут почали дбати і про екологічну складову, і про соціальну».
Торік область завдяки співпраці з енергетичною компанією вже отримала 70 мільйонів гривень. У рамках нових програм передбачається надходження ще 130 мільйонів.
Також ДТЕК протягом поточного року спрямує 7,2 мільйона гривень на реалізацію соціальних проектів. Зокрема, компанія допоможе Бурштинській міській лікарні придбати сучасне обладнання і відремонтувати палати. Енергетики долучаться до створення в місті Індустріального парку, що сприятиме розвитку бізнесу та дасть змогу створити нові робочі місця. Передбачено капітальний ремонт тепломереж, утеплення будинків, комп’ютеризацію шкіл тощо. Буде придбано і сучасний спеціалізований автомобіль для Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги. Щодо Бурштинської ТЕС, то тільки в її реконструкцію інвестують два мільярди гривень.
 
Івано-Франківська область.