Вулиці прикарпатських міст заполонили псевдоволонтери. Щоб уникнути шахрайств, активісти руху «Поранені-SOS» запропонували визначити конкретні місця для збору коштів.

Про це мовилося на нещодавньому засіданні Івано-Франківського обласного координаційного комітету допомоги учасникам АТО, які постраждали під час бойових дій, та їхнім сім’ям.

Нещодавно місцеві правоохоронці вже провели профілактичну роботу з такими збирачами, але за місяць вони знову повернулися на «рибні місця». Представники комітету наголошували на тому, що псевдоволонтери підривають у прикарпатців довіру до справжніх благодійників, які щосили намагаються допомогти українському війську.

Місцевий координатор «Поранені-SOS» Любомир Стринаглюк повідомив, що незабаром у ЗМІ буде опубліковано перелік конкретних місць, де кожен, хто бажає зробити пожертву для нашої армії, зможе без зайвих сумнівів вкинути кошти у скриньки.

Також учасники засідання нагадали, що всі небайдужі можуть перерахувати кошти на допомогу пораненим під час бойових дій на:

БО «Благодійний фонд «Вітчизна»

Код ЄДРПОУ 39188042 

р/р 26002455003179 та 26009455003150

у АТ «ОТП Банк»

МФО 300528

Призначення платежу — благодійний внесок без оподаткування.

Івано-Франківська область.