У донецькому Палаці молоді «Юність» відгриміла врочиста церемонія нагородження переможців «Битви гуртожитків» — перших обласних студентських ігор для студентів, які мешкають у гуртожитках. Змагання тривали два місяці, 15 вишів області змагалися в бігу, волейболі, міні-футболі, настільному тенісі та шахах.

Проект був реалізований з ініціативи Донецької асоціації студентських профспілкових організацій, Студентського парламенту при Донецькій обласній раді та Донецької обласної колегії Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України. «Оздоровлення студентів — одне із завдань нашої організації. Цього року ми вирішили залучити щонайбільше людей до занять спортом — звідси й ідея проведення міжвузівських ігор», — зазначає співавтор проекту, голова Донецької асоціації студентських профспілкових організацій Олексій Булавін.
Студентів підтримали Благодійний фонд «Олександр Янукович», представники влади та Рада ректорів Донецької області. Інформаційним партнером виступила газета «Голос України».
Голова Донецького обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України Ася Горшкова пояснює: «Усі члени оргкомітету займаються або займалися спортом. У нас у крові було бажання провести подібний спортивний захід саме в Донецькій області». Начальник управління освіти і науки Донецької облдержадміністрації Юрій Соловйов згадує: «Сам вісім років жив у гуртожитку, знаю чудово, що в цьому місці можна й позубрити, і повеселитися. А наші студенти тут і здоров’я зміцнюють!». «Турнір пройшов чудово, барвисто. Думаю, ігри стануть традиційними», — упевнений голова постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, фізкультури і спорту Донецької облради Василь Бубка.
Переможці «Битви» визначалися у двох категоріях: виші І-ІІ і ІІІ-ІV рівнів акредитації. Трофеями за «срібло» і «бронзу» стали тенісні столи. «Золотим» командам Донецького політехнічного технікуму і Донецького національного університету економіки й торгівлі імені Туган-Барановського дісталися сертифікати на обладнання спортивних кімнат у гуртожитках. Нагороджував переможців керівник проектів і програм БФ «Олександр Янукович» Володимир Кузнєцов.
Кожна команда одержала сертифікати учасника змагань, а призери в особистому заліку — медалі. Володар 2-го місця в забігу на один кілометр, студент Донбаського державного педагогічного університету Андрій Фролов результатом задоволений: «Як учасника, мене порадувала організація ігор. Сама ідея змагань чудова — молодь стимулюють займатися спортом. Тим паче, «Битва гуртожитків» — свіже явище в житті регіону, а нове завжди приваблює людей».
Церемонію супроводжував концерт самодіяльності: на сцені співали, танцювали і «вболівали». Зал гучно аплодував збірній Донецького національного технічного університету з черлідингу (група підтримки) — шанувальниці в наших спортсменів уже є!
 
Донецьк.
Фото надано Донецьким обласним студентським порталом.
Під час церемонії нагородження.