Поки що як експеримент розроблено прогноз соціального розвитку Снігурівського району до 2017 року. У презентації проекту взяв участь голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов.
Робота проводилася в діалозі з керівництвом району й сільськими, селищними головами. Для одержання детальнішої інформації використовувалися програми обліку в кожній сільській і селищній раді. Багато уваги приділялося можливостям створення робочих місць в галузях АПК, а також промисловому виробництві й переробці сільгосппродукції, послугах торгівлі, харчування, зеленого туризму, транспорту.
У планах відкриття нових підприємств і розвитку малого бізнесу враховувалися особливості окремих населених пунктів, наголос було зроблено на створення нових робочих місць.
Було розраховано по кожному населеному пункту району прогнозні показники чисельності населення, кількості дітей шкільного й дошкільного віку до 2017 року, що в перспективі дає можливість зрозуміти, як найефективніше використовувати школи й дитсадки, інші об’єкти соціальної інфраструктури. Микола Круглов зазначив: кожен населений пункт має свої особливості, які необхідно враховувати. 
Модель прогнозу буде представлено керівникам усіх районів області. Ця робота стане основою для прийняття зважених управлінських рішень, підвищення ефективності функціонування всіх галузей господарства.
 
Миколаївська область.