21 квітня у Рівному, Кузнецовську, Демидівському, Гощанському і Костопільському районах відбулися проміжні вибори депутатів Рівненської обласної ради. Адже обласна рада була не укомплектована відтоді, як чотири її депутати обрані народними депутатами України і тепер працюють у парламенті, а один депутат, який представляв в облраді інтереси мешканців Кузнецовська, — помер.

Проміжні вибори проігнорувало багато виборців. Як повідомив голова Рівненської обласної виборчої комісії Іван Долганський, найвищою явка була у Демидівському №8 та Гощанському №5 виборчих округах — відповідно 59,8 і 38 відсотків. У Кузнецовському №36 і Костопільському №20 на виборчі дільниці прийшли відповідно 15,3 і 16,3 відсотка виборців. Найбільш пасивними були мешканці обласного центру: тут із 94 тисяч виборців голосували лише 10,4 тисячі (11 відсотків).

За попередніми підрахунками, у Демидівському і Гощанському районах перемогли кандидати від Народної партії — голова Демидівської РДА Володимир Вінічук і директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук, у Рівному — кандидат від ВО «Свобода» Олексій Бучинський. А по двох округах — Кузнецовському і Костопільському — перемогли кандидати від Партії регіонів позапартійні генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин і заступник головного лікаря Костопільської центральної районної лікарні Василь Осадчук.

Оскільки по Костопільському виборчому округу №20 на проміжних виборах переміг висуванець від Партії регіонів (раніше інтереси громади району в облраді представляв депутат від ВО «Батьківщина»), а в інших округах, де балотувались узгоджені кандидати від регіоналів і народників, вони зуміли утримати позиції, то більшість у Рівненській обласній раді зросте.

 

Рівне.