Улітку на Полтавщині працюватимуть 29 заміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. З 15 квітня у них перевіряють технічний та санітарний стан територій і споруд. Позаміські табори не мають права розпочинати прийом дітей без актів перевірок державних комісій, стверджують в обласній державній адміністрації.

Днями в оздоровчому центрі «Маяк» у селі Головач Полтавського району заступник голови ОДА Валерій Пархоменко провів спеціальну нараду-семінар з керівниками дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області. Їх директорам поставили завдання — оздоровити дітей, забезпечивши якісне харчування, адже саме через це здебільшого й трапляються різні надзвичайні події.

Дитячий оздоровчий центр «Маяк» — один із кращих в області, де створено всі умови для повноцінного відпочинку та оздоровлення малечі. Поки що тут тихо. Та вже за місяць на першу зміну в табір приїде 250 дітей. Половина з них — вихованці інтернатів. Тут вони перебуватимуть протягом усього літа державним коштом. Безплатно відпочивають у таборах і діти чорнобильців та з багатодітних і малозабезпечених родин.