На Закарпатті працює майже 150 суб’єктів підприємницької діяльності, які випікають хліб і хлібобулочні вироби. Крім того, діє мережа супермаркетів, які торгують власною випічкою. У кожному з 13 районів, у всіх містах обласного підпорядкування працює в середньому по 6 пекарень. А обсяг випуску хлібобулочних виробів в області торік становив 8,95 тис. тонн.

— Одне із завдань обласної влади — забезпечити населення соціальними сортами хліба за прийнятними цінами. Слід також не допустити збитковості хлібопекарських підприємств. А це потребує скоординованих дій з боку органів влади, хлібопекарів і торговельників, — зауважив на обласній нараді, де розглядали цінову ситуацію на ринку хліба, заступник голови ОДА Михайло Попович.

На зібранні було домовлено про виділення окремих торгових площ для реалізації соціального хліба. У свою чергу, облдержадміністрація для здешевлення соціального хліба готова запропонувати пекарням борошно державного інтервенційного фонду, вартість якого нижча за ринкову, повідомили в прес-центрі ОДА.