У Верховній Раді зареєстровано новий варіант проекту Трудового кодексу України. Про це повідомив на прес-конференції народний депутат від фракції «УДАР», заступник голови Комітету з питань соціальної політики та праці Павло Розенко. Він нагадав, що парламент минулого скликання ухвалив проект Трудового кодексу, який викликав дуже багато запитань і суперечок, лише в першому читанні, і через жорстку позицію опозиційних політичних сил процес його ухвалення вдалося загальмувати. 

Проект Трудового кодексу перейшов у спадщину новій Верховній Раді, але його не було включено до порядку денного сесії, відтак законопроект було знято з розгляду та відправлено на зберігання в архів. Але 22 квітня до парламенту було подано новий варіант Трудового кодексу — авторства депутатів від Партії регіонів Ярослава Сухого та Олександра Стояна. За словами П. Розенка, нова редакція Трудового кодексу тепер проходитиме всю процедуру розгляду законопроекту, починаючи з першого читання. На думку депутата, в парламенті немає вдосталь голосів для підтримки цього резонансного законопроекту, оскільки він знову викликає дуже багато запитань, особливо в частині прав найманих працівників. «Під цей законопроект голосів у Верховній Раді немає, — сказав П. Розенко. — Можливо, у процесі розгляду законопроекту в комітеті у співпраці з профспілками, експертами ми знайдемо певний компроміс».

Оскільки 28 квітня відзначатимуть Всесвітній день охорони праці, на прес-конференції також було наведено тривожні дані щодо рівня заборгованості зарплати в Україні та професійного травматизму. За словами П. Розенка, заборгованість у зарплаті нині становить близько мільярда 100 млн. гривень. Викликає стурбованість той факт, що за перші два місяці 2013 року заборгованість із зарплати по країні зросла майже на 30 відсотків. Найбільше невиплат зарплат — у сільському господарстві, транспорті, медичній та соціальних галузях. Окрім того, за даними парламентського комітету з питань соцполітики, працівники бюджетної сфери недоотримують  щонайменше по 300 гривень до своєї зарплати. Адже новий розмір мінімальної зарплати мав набути чинності з 1 січня 2013 року, тоді як Кабмін видав відповідне розпорядження лише у березні. Відтак, працівник бюджетної сфери першого тарифного розряду отримує зарплату на 300 гривень меншу за мінімальну. Окрім того, на початку року Мінфін направив усім керівникам бюджетних установ вимогу щодо так званої оптимізації бюджетних видатків і штатних розписів у відповідності до держбюджету-2013. А «оптимізація» фактично означає скорочення штатів у лікарнях, школах, закладах культури, соціальної сфери та інших бюджетних установах.

Девіз Всесвітнього дня охорони праці у 2013 році, за рекомендацією Міжнародної організації праці, — запобігання професійним захворюванням. Ситуація у цій сфері в Україні — також критична. Щороку в нашій державі реєструють від 5 до 8 тисяч професійних захворювань та до 10,5 тисячі нещасних випадків на виробництві. За три місяці цього року в Україні на виробництві травмовано 2 056 осіб, із них — 111 смертельно. Найбільше таких тривожних показників — у вугільній галузі, АПК, машинобудуванні, транспорті, металургії та торгівлі.