Невідомі молодики під виглядом будівельників ще 19 квітня захопили Свято-Володимирський храм Новоархангельська, що належить до Київського патріархату. Не пред’явивши жодних документів, хлопці спортивної статури просто виштовхали з церкви настоятеля і зачинилися. Протягом тижня, не оприлюднюючи вимог, вони не впускали до церкви священнослужителів і вірян. Напруга зростала, втягуючи в конфлікт нові сили.
Допущення протиправних дій та відсутність адекватного реагування на ситуацію з боку правоохоронних органів потягло за собою нові проблеми. Між сторонами протистояння опинилися бійці «Беркута» з гумовими кийками та спецзасобами. Зрозуміло, що, розділяючи активно конфліктуючі сторони, силовики врешті-решт застосують силу. Так воно й сталося. Перепало й прихожанам, і журналістам. Проти міліціонерів і парафіян, коли ті спробували зайти на територію церкви, рейдери застосували сльозогінний газ та вогнегасники.
А близько десятої години вечора минулого вівторка, після того, як до храму прибув заступник начальника управління МВС Кіровоградської області Руслан Бугринець, з церкви під охороною «Беркута» вивели людей, які захопили храм, посадили в автобус, яким вони приїхали 19 квітня, і... відпустили. Поїхали й представники церкви.
До з’ясування обставин храмом опікуватиметься Державна служба охорони.