Україна, яка нині головує в Організації з безпеки та співробітництва в Європі, зацікавлена у взаємодії з Парламентською асамблеєю ОБСЄ з усіх актуальних питань порядку денного.

«Головування України в ОБСЄ ми розглядаємо як реальну можливість зробити свій внесок у зміцнення безпеки і стабільності в регіоні», — заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з виконувачем обов’язків Президента Парламентської асамблеї ОБСЄ Вольфганом Гроссруком.

Глава держави, як повідомляє його прес-служба, зазначив, що Україна налаштована на конструктивне співробітництво з країнами-учасницями ОБСЄ. «Ми спрямовуємо зусилля на проведення відкритої, предметної дискусії з державами-учасницями ОБСЄ із запропонованих українським головуванням пріоритетів діяльності Організації. Розраховуємо на підтримку Парламентської асамблеї ОБСЄ», — сказав Віктор Янукович.

Президент також висловив переконання, що новий склад делегації України в Парламентській асамблеї ОБСЄ братиме активну участь у її роботі.

В. о. Президента Парламентської асамблеї ОБСЄ, у свою чергу, зазначив, що Україна завжди була активним учасником усіх процесів, які відбувалися як у рамках ОБСЄ, так і в рамках Парламентської асамблеї цієї організації.

«Українське головування в цій організації має свої пріоритети, і вона, дійсно, є активною країною у просуванні наших пріоритетів у тому, щоб реалізувати їх. Українська делегація у Парламентській асамблеї ОБСЄ завжди відігравала важливу роль», — сказав В. Гроссрук.

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).