Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 6-й тур. 11 грудня.

Група J. «Ріу Аве» (Португалія, Віла-ду-Конді) — «Ольборг» (Данія).

«Стяуа» (Румунія, Бухарест) — «Динамо» (Україна, Київ). 0:2 Голи: Ярмоленко, 71, Ленс, 90+3.

«Стяуа»: Арлаускіс, Папп, Шукала, Варела, Філіп (Латовлевич, 79), Перепеліце, Бурчану (Русеску, 61), Кіпчу, Санмартян, Танасе (Попа, 79), Кесеру. Тренер — Константін Гилке.

«Динамо»: Шовковський, Гусєв, Хачериді, Драгович, Бурда, Велозу (Сидорчук, 66), Рибалка, Ярмоленко, Беланда, (Буяльський, 81), Ленс, Кравець (Мбокані, 79). Тренер — Сергій Ребров.

Рефері — Майкл Олівер (Англія).

Бухарест. Стадіон «Національний». 10 000 глядачів. Плюс 1 градус.

Перший тайм пройшов у гострій боротьбі, в якій ініціативу мали господарі, котрі грали першим номером. І в найскладніших ситуаціях дива творив Шовковський: діяв упевнено, холоднокровно, майстерно. Це, знаєте, щастя «Динамо», що в його складі є такий гравець з колосальним досвідом і неабиякою врівноваженістю.

Але, заради справедливості, варто сказати, що й у динамівців були моменти. Зокрема, два — у Кравця. І Ярмоленко виходив сам-на-сам із воротарем «Стяуа», але м’яч потрапив під його неробочу праву ногу. Тому удар Андрія був не сильний. І Арлаускіс упевнено зреагував на нього.

Після перерви активні господарі почали розкриватися. Та й утомилися вони добряче, намагаючись пресингувати нашу команду. Цим вона і скористалася. Не виходило у Кравця цього разу, то Ярмоленко зіграв як слід, забивши такий бажаний і вистражданий гол. Оборона гостей, либонь, намагаючись створити штучне положення «поза грою», дала маху і цим скористався киянин.

Однак навіть це влучення не вирішило проблеми, бо господарі ще дужче насідали, прагнучи будь-що забити бодай гол та уникнути поразки. І лише на останній доданій хвилині високу майстерність учергове продемонстрував Ленс. Він протягом матчу сам постачав м’яча точними передачами на партнерів. А в той момент чудовим пасом його знайшов Ярмоленко. Ленс обіграв Арлаускіса і пробив у порожні ворота. От тільки тоді всі ми, нарешті, перевели подих. Перемога!

— Сьогодні ми виграли в серйозної та дуже сильної команди, — сказав Сергій Ребров. — Та й кількість моментів, котрі вони створили, свідчать, що наші суперники справді були налаштовані виключно на перемогу. Тому я радий, що хлопці витримали.

Мабуть, те, як ми оборонялися, як старалися, були єдиною командою, заслуговує на перемогу. За ці три-чотири місяці наші футболісти виконали величезний обсяг роботи, і тепер заслужено відпочинуть.

За словами Реброва, команда пройшла лише шлях у півсезону, і це тільки перший крок до мети. Адже попереду ще дуже багато роботи.

— І я, і футболісти однаково розуміємо важливість завдання, котре стоїть перед нами. Від своєї гри, як я вже казав раніше, динамівці отримують задоволення. Сподіваюся, цього запалу вистачить і на друге коло. Зупинятися на півдорозі ніхто не збирається.

Тренер «Динамо» повідомив, що попереду неодмінно буде кадрове підсилення, однак не назвав, які позиції у команді оновлюватимуться.

— Ви, либонь, самі чудово розумієте, що не всі гравці хочуть їхати в Україну, і треба з ними якось домовлятися...

 

Бухарест — Київ.

Фото ФК «Динамо».

Джермейн Ленс поставив переможну крапку в бухарестському матчі.