Наш постійний автор, багаторічний представник газети в Маріуполі Леонід Василенко (на знімку) цими днями відзначає своє 70-річчя. 
Першу замітку в пресі він опублікував п’ятдесят років тому, ще під час навчання в професійно-технічному училищі. 
«Робітничий кореспондент» — так раніше називали активних авторів, що давали в газету матеріали із виробництва. Цих людей добре знали в колективах, їм довіряли, з ними радилися. Свого часу і ювіляр, будучи робітником Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча, висвітлював усі головні будівництва підприємства, публікувався в багатотиражній, міській, обласних і центральних газетах. Як активний автор, став лауреатом премії імені Героя Соціалістичної Праці, прославленого сталевара Михайла Гонти. А досвід роботи зі зверненнями читачів здобував на посту співробітника громадської приймальні міської газети «Приазовский рабочий». Леоніда Самойловича в місті знають як людину з активною життєвою позицією, уважну та чуйну. Проблеми читачів «Голосу України» йому близькі й зрозумілі. Приємно, що наш колега не втрачає бадьорості духу, пропонує нові цікаві теми для газети. Висвітлення питань екології, охорони здоров’я, освіти, соціальної підтримки ветеранів війни та праці — все це тримає в полі зору маріупольський журналіст. 
Він зумів згуртувати навколо себе читачів газети — небайдужих людей, справжніх наших друзів, від яких ми з перших рук одержуємо інформацію про ситуацію в місті. «Голос України» вітає ювіляра та бажає йому міцного здоров’я, життєвого оптимізму й невичерпної творчої енергії!
Фото Ліни КУЩ.