До Дня Перемоги

Тисячі людей стали учасниками історичної реконструкції «Бій за звільнення Ворошиловграда — 1943 рік», яка вперше відбулася в Луганську. У полі, за містом, де понад 70 років тому відбувалися запеклі бої, знову пішли в атаку бійці Червоної армії. Тут усе було як у справжньому бою: ревіли мотори, строчили кулемети, розривалися снаряди, дибилася земля, і водночас — як у театрі.

До реконструкції члени регіонального історико-патріотичного об’єднання «Патріот» на чолі з головою Дмитром Орловим готувалися кілька місяців. Було розроблено план і тактику «бою», підготовлено форму, зброю і техніку, «бойові групи», побудовано бліндажі та окопи. Організатори заходу зазначали, що реконструкція битви здійснювалася на основі справжніх документів воєнних років та архівних матеріалів. В «бій» йшла техніка часів Другої світової, а багато солдатів Червоної армії і Вермахту були одягнені у форму 1943-го.

300 реконструкторів, які з’їхалися на Луганщину з різних регіонів України та Росії, на полі битви підірвали понад 100 вибухових пакетів, тому кожен з глядачів, а їх зібралося чимало, міг відчути, як гула земля в дні справжньої битви.

Міський голова Луганська Сергій Кравченко зазначив, що заходи, такі як історична реконструкція «Бій за звільнення Ворошиловграда — 1943 рік», мають стати невід’ємною частиною патріотичного виховання молоді Луганщини.

Луганськ.

Історична реконструкція «Бій за звільнення Ворошиловграда — 1943 рік».

Фото сайту «Комментарии: Луганск».