Група F. «Карабах» (Азербайджан, Агдам) — «Інтер» (Італія). 0:0.

«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Сент-Етьєн» (Франція). 1:0. Гол: Федецький, 66.
«Дніпро»: Бойко, Федецький, Дуглас, Чеберячко, Влад, Кравченко, Ротань (Політило, 88), Калинич, Коноплянка, Шахов (Бруну Гама, 67), Зозуля (Матеус, 67). Тренер — Мирон Маркевич.
«Сент-Етьєн»: Рюффьє, Теофіл-Катерін, Флорентін Погба, Перрен, Брізон (Табану, 83), Лемуан, Діоманде, Градель, Монне-Паке (Коад, 81), Молло (Амума, 61), ван Вольфсвинкель. Тренер — Крістоф Гальтьє.
Рефері — Маріо Страхоня (Хорватія).
Київ. НСК «Олімпійський». 3 000 глядачів. 0 градусів.
Хвалити Бога, «Дніпро» таки пробився до плей-оф. Навіть перемога над французами не гарантувала нашій команді підсумкового позитивного результату. Але все сталось якраз так, як бажалося. Дніпряни виграли в «Сент-Етьєна», а матч в Баку завершився бажаною для нас нічиєю. Це дозволило українському клубу вийти до наступного раунду з другого місця.
Варто сказати, що «Дніпро» і сам винний, що довелося все вирішувати останньої миті. Колектив міг подбати про власну долю ще в попередніх поєдинках.
«Сент-Етьєн» також мусив у Києві битися за перемогу. Тому чинив господарям поля неабиякий спротив. Скажімо, окремі відрізки першого тайму французи зіграли навіть першим номером. А дніпропетровці немов мучилися, шукаючи свою гру насамперед в атаці.
Нічия жодним чином не влаштовувала футболістів «Дніпра», тому після перерви вони додали в русі й почали діяти значно агресивніше. А коли Федецький нарешті забив, суперники стали обмінюватися атаками. При цьому «Дніпро» міг закінчувати гру з перевагою в кілька м’ячів. Але не судилося.
Однак і один влучний удар допоміг виконати завдання. «Дніпро» на класі довів гру до перемоги і став учасником наступного раунду.
«Ми зіграли кілька невдалих зустрічей у чемпіонаті країни, але сьогодні на порядку денному стояли єврокубки, — сказав герой київського поєдинку Артем Федецький. — Ми пройшли далі! Сьогодні на полі був справжній «Дніпро»: всі були один за одного.
Щоправда, гра досягла найвищої знервованості. Проте врятувало те, що перейшли на суцільний навал. Але ми вистояли. Бо мали настрій тільки перемогти».
За словами Федецького, якби «Карабах» у «Інтера» виграв, значить, так і мало бути.
«Але виграли ми, а в Баку була нічия, тому в плей-оф — ми! Сьогодні на максимумі відпрацювала вся команда. Звичайно, треба було забити другий м’яч, але нічого — вистачило й одного», — підбив підсумки Федецький.
Фото uefa.com.
Артем Федецький — герой матчу «Дніпро» — «Сент-Етьєн».