Учора студенти київських вузів, які проходять стажування у Верховній Раді України за програмою громадської організації «Молодіжна альтернатива» — «Студенти для парламенту», зустрілися з Першим заступником Голови Верховної Ради України Ігорем Калєтніком та народними депутатами Оксаною Калетник та Ігорем Алексєєвим. Студенти упродовж чотирьох місяців стажування в парламенті мали змогу на власні очі зсередини подивитися на законотворчий процес, взяти участь у засіданнях парламентських комітетів. Проект «Студенти для парламенту» започаткований 1998 року. Темою зустрічі народних депутатів зі студентами був бюджетний процес, його складові та шляхи вдосконалення.
У проекті беруть участь студенти київських вузів, майбутні юристи, економісти, соціологи, політологи, журналісти, фахівці з міжнародних відносин. І. Калєтнік побажав молодим людям знайти своє місце у житті за обраною професією, адже, за статистикою, лише 30 відсотків випускників вищих навчальних закладів працюють за фахом, що стає проблемою і для держави, яка витратила кошти на їх навчання, і для самої молоді.
І. Калєтнік зазначив, що у випускників вишів цих спеціальностей, зазвичай, є два шляхи — працювати у бізнесі чи стати державним службовцем. Він зауважив, що  в бізнесі можна застосувати більш творчі підходи, більше ініціативи, при цьому щоденно бачачи результат.
Характеризуючи бюджетний процес, який невдовзі має розпочатися в парламенті, Ігор Калєтнік відзначив, що спочатку депутати розглядатимуть зміни до бюджету 2013 року, потім розпочнеться процедура підготовки та розгляду проекту закону про Держбюджет-2014. 
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Факт
Нині на розгляді у Верховній Раді України перебуває 1200 законопроектів. Із них — понад 150 урядові, решта — законодавчі ініціативи народних депутатів.