Кілька подій, що трапилися останнім часом в пенітенціарних закладах області (серед них — спроба втечі ув’язнених на гелікоптері), спричинили приїзд керівника Державної пенітенціарної служби України. Хоча, на запевнення самого Олександра Лісіцкова, це була звичайна планова робоча поїздка.

Керівник відомства і пожурив, і похвалив свої колег-підлеглих. Водночас він після огляду умов перебування в’язнів у виправних закладах регіону залишився задоволений результатами поїздки. І поставив позитивну оцінку діям охорони під час зазначеного інциденту.
Також голова ДПтСУ ознайомився з діяльністю органів та установ виконання покарань області. В Кіровоградській виправній колонії №6 він відвідав церкву, їдальню, ПТУ та виробничі структури установи.
Особливу увагу 
О. Лісіцков звернув на умови тримання неповнолітніх ув’язнених, медичну частину установи, кімнату для тримання матерів з дітьми, навчальні класи.
У рамках робочого візиту голова ДПтСУ також зустрівся з головою Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрієм Ніколаєнком, головою обласної ради Миколою Ковальчуком, кіровоградським міським головою Олександром Саінсусом, представниками силових структур області. Кіровоградці презентували регіональну програму сприяння діяльності кримінально-виконавчої системи в Кіровоградській області. У свою чергу, Олександр Лісіцков відзначив тісну співпрацю відомства та керівництва регіону і подякував за розуміння і таке співробітництво.
Андрій Ніколаєнко на знак подяки за співпрацю вручає Олександру Лісіцкову презентаційне видання про Кіровоградщину.
Фото автора.