У Маріуполі обговорюють шокуючу подію за участі школярів: четверо дівчат і один хлопець знущалися над ровесницею, погрожуючи повісити її на власному шарфі. 

Підлітки записали відео процесу збиткування та виклали в Інтернеті. На записі видно, як жертва із зашморгом на шиї плаче і просить змилостивитися над нею. Підлітки змушували дівчинку присісти, й у такий спосіб затягти зашморг. Аби довести, що погрози — не жарт, одна з мучительок тримала в руках «розочку», зроблену з розбитої пляшки.

Жертва збиткувань восьмикласниця Валерія — із бідної родини, де мати сама виховує двох дітей — доньку та сина-інваліда. Після всього цього вони переїхали до іншої області. 

Інцидент стався в березні, але дізналися про нього лише днями — адміністрація школи приховувала від правоохоронців неприємну подію. Директору загальноосвітньої школи №43 стало відомо про насильство після того, як мати школяра, переглядаючи телефон сина, знайшла шокуюче відео та прийшла до керівника навчального закладу.

Тепер обставини правопорушення перевіряють правоохоронці. Як повідомили в прокуратурі міста Маріуполя, особи, причетні до кримінального правопорушення, встановлені, з ними проводяться слідчі дії. Дані про злочин занесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань із кваліфікацією за частиною 2 статті 127 (катування). За цей злочин передбачено від 5 до 10 років позбавлення волі. Проте малолітні фігурантки можуть уникнути покарання, оскільки декотрі з них ще не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність.

Причини звірячої агресивності маріупольських підлітків називають різні. За однією версією, яку оприлюднили однокласниці потерпілої, мучителі регулярно забирали гроші в жертви, а коли та відмовилася платити — вирішили «провчити». У міліції кажуть, що самі нападниці розповіли, нібито Валерія поширювала образливі чутки про їхніх батьків, через що і стався конфлікт.

Прокуратура також звернула увагу на бездіяльність педагогів: дані про приховування інформації про кримінальне правопорушення занесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 396 (укривання тяжкого чи особливо тяжкого злочину). Мінімальний термін покарання за цією статтею — до трьох років позбавлення волі.